Jdi na obsah Jdi na menu
 


Africké kuře

11. 2. 2016

 

1 kuře

1 rajský protlak

2 lžíce mleté papriky

2 x 30 ml červeného suchého vína

1/2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru

1/2 lžičky chilli, muškátového oříšku, skořice, mletého hřebíčku, mletého nového koření

1 cibule

sůl, olej

2 stroužky česneku

1/2 lžičky kurkumy

1 lžičku cukru krupice

 

Smícháme protlak s paprikou, 30 ml červeného vína, muškátem, hřebíčkem, skořicí, novým kořením, chilli a zázvorem a necháme chvíli uležet. Kuře naporcujeme, osolíme, podlijeme vodou a půl hodiny předpečeme v troubě.  Nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na oleji, přidáme rajskou směs a vložíme předpečené kousky kuřete, kurkumu a dusíme pod poklicí půl hodiny. Potom přidáme 30 ml vína a chvíli ještě dodusíme. Podáváme s rýží.

 

Zdroj: Pošli recept!

 

africke_kure.jpg