Africké kuře
1 kuře
1 rajský protlak
2 lžíce mleté papriky
2 x 30 ml červeného suchého vína
1/2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
1/2 lžičky chilli, muškátového oříšku, skořice, mletého hřebíčku, mletého nového koření
1 cibule
sůl, olej
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kurkumy
1 lžičku cukru krupice
Smícháme protlak s paprikou, 30 ml červeného vína, muškátem, hřebíčkem, skořicí, novým kořením, chilli a zázvorem a necháme chvíli uležet. Kuře naporcujeme, osolíme, podlijeme vodou a půl hodiny předpečeme v troubě. Nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na oleji, přidáme rajskou směs a vložíme předpečené kousky kuřete, kurkumu a dusíme pod poklicí půl hodiny. Potom přidáme 30 ml vína a chvíli ještě dodusíme. Podáváme s rýží.
Zdroj: Pošli recept!