Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vanilkový oblak

15. 11. 2013

 

Těsto:

200 ml mléka

1 lžíce oleje

5 lžic cukru krupice

špetka soli

2 vejce

450 g polohrubé mouky

2 lžíce sušeného droždí

 

Náplň:

100 g másla

1 vanilkový cukr

1 žloutek

hrst hrozinek

 

Poleva:

150 ml smetany ke šlehání

1 vanilkový cukr

 

Suroviny na těsto dáme do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Připravíme náplň vyšleháním tuku s cukrem a žloutkem. Vykynuté těsto dáme na vál a rozválíme zhruba na 20 x 40 cm. Potřeme náplní a posypeme rozinkami. Srolujeme po kratší straně a rozřízneme na půlky. Obě poloviny postavíme vedle sebe do pekárny řeznou stranou nahoru (nezapomeneme vyndat háky). Zapneme program Pečení. Po jedné minutě vypneme a necháme 30 minut kynout. Připravíme si polevu smícháním smetany a cukru. Potom znovu zapneme Pečení. Po 30 minutách povrch těsta zalijeme polevou a dopečeme.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

vanilkovy_oblak.jpg