Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rovenšťanské žáby

5. 2. 2016

 

 

500 g polohrubé mouky

300 ml mléka

30 g másla

30 g  kvasnic

1 ČL cukru

špetka soli

 

Vše do pekárny na program Příprava těsta. Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku 1,5 cm a vykrajujeme kolečka o průměru 4 cm, Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vejcem a sypeme sezamem nebo lněnými semínky. Necháme ještě asi 10 minut kynout a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut.

Upečené nakrojíme, pomažeme pomazánkou, vložíme kolečko klobásky nebo rajčete a ozdobíme kouskem petrželky.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

rovenstanske_zaby.jpg