Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pikantní rohlíky

5. 2. 2016

200 ml vody

150 ml Lutěnice

1 vejce

70 g sádla rozpuštěného

250 g hladké mouky

180 g polohrubé mouky

100 g chlebové žitné mouky

100 g celozrnné pšeničné mouky

1 PL kmínu

2 ČL sušeného česneku,

2 ČL soli

2 ČL červené papriky

1 ČL pizza koření

1 ČL cukru

2 ČL sušeného nebo ½ čerstvého droždí

 

Suroviny vložíme do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí umotáme housky, rohlíky… Necháme je 30 minut kynout na papírem potaženým plechu pod utěrkou. Potřeme vejcem s mlékem a posypeme semínky. Pečeme na 175 °C asi 14 minut.

 

Zdroj: www.domacipekarny.dama.cz

 

pikant_roh_cinie.jpg