Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kmínový chléb

4. 2. 2014

 

300 g hladké mouky

200 g žitné chlebové mouky

1 sušené droždí

300 ml vlažné vody

3 lžíce oleje

2,5 ČL soli

1 ČL cukru

2 ČL kmínu

 

V pekárně zaděláme ze všech uvedených surovin těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta utvoříme bochánek a přesuneme ho na pečícím papírem vyložený plech. Bochánek několikrát nařízneme a necháme ještě 30 minut kynout. Před pečením potřeme osoleným mlékem a posypeme moukou. Do trouby vložíme kastrůlek s vodou a troubu předehřejeme na 220°C, chleba pečeme asi 15 minut, pak ztlumíme na 180 °C a pečeme ještě asi 10 minut.

 

 

kminovy_chleba.jpg