Jdi na obsah Jdi na menu
 


Focaccia

3. 2. 2016

 

350 ml vody

500 g hladké mouky

1 1/2 ČL soli

3 PL oleje (nejlépe olivového )

2 ČL sušeného droždí

 

Náplň:

libovolná

nám chutná směs (120 g Hermelínu, 150 g nivy, 100 g eidamu, sušená rajčata)

rozmarýn

 

Vodu, mouku, sůl, olej a droždí vsypeme do domácí pekárny a zapneme program Příprava těsta a necháme vykynout (kdo nemá pekárnu musí zadělat ručně :-) Po vykynutí rozdělíme na polovinu a jednu vyválíme nebo roztáhneme prsty na plech vyložený pečícím papírem do podoby větší placky. Placku vyložíme náplní a přikryjeme druhou půlkou těsta. Necháme pod utěrkou 30 minut nakynout. Na povrchu těsta uděláme prsty důlky, do kterých zapíchneme rozmarýn, posypeme solí a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě asi 30 - 45 minut na 200 °C. Podáváme teplé.

 

focaccia.jpg