Focaccia
350 ml vody
500 g hladké mouky
1 1/2 ČL soli
3 PL oleje (nejlépe olivového )
2 ČL sušeného droždí
Náplň:
libovolná
nám chutná směs (120 g Hermelínu, 150 g nivy, 100 g eidamu, sušená rajčata)
rozmarýn
Vodu, mouku, sůl, olej a droždí vsypeme do domácí pekárny a zapneme program Příprava těsta a necháme vykynout (kdo nemá pekárnu musí zadělat ručně :-) Po vykynutí rozdělíme na polovinu a jednu vyválíme nebo roztáhneme prsty na plech vyložený pečícím papírem do podoby větší placky. Placku vyložíme náplní a přikryjeme druhou půlkou těsta. Necháme pod utěrkou 30 minut nakynout. Na povrchu těsta uděláme prsty důlky, do kterých zapíchneme rozmarýn, posypeme solí a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě asi 30 - 45 minut na 200 °C. Podáváme teplé.