Dalamánky
320 g podmáslí
1,5 ČL soli
2 PL oleje
1 PL sádla
100 g žitné chlebové mouky
100 g celozrnné pšeničné mouky
300 g hladké mouky
1 ČL drceného kmínu
1 ČL chlebového koření
1 ČL celého kmínu
2 PL pšeničných otrub
2 ČL medu
1 ČL sušeného droždí
1 PL lněných semínek
Vše vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí rozdělíme na díly (asi 16 - 18 meších kousků), vytvarujeme bochánky a necháme na plechu s pečícím papírem kynout pod utěrkou asi 30 minut. Potřeme vajíčkem a posypeme semínky. Pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut.
Zdroj: www.domacipekarny.dama.cz