Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celozrnný špaldový chléb se semínky

3. 2. 2016

 

15 g sušeného droždí   (10)

750 g celozrnné špaldové mouky   (375)

½ hrnku slunečnicových semínek

½ hrnku dýňových semínek

½ hrnku lněných semínek

¼ hrnku opražených sezamových semínek

2 ½ lžíce octa   ( 1)

sůl

 

Droždí rozpustíme ve ¼ l (125 ml)vody, mouku promícháme se všemi surovinami a 750 ml  (375 ml vody a zpracujeme těsto, Necháme alespoň hodinu kynout ve formě na biskupský chlebíček, až těsto zdvojnásobí objem. Posypeme seznamem. Předehřejeme troubu na 250°C a pečeme ¼ hodiny, pak snížíme teplotu na 200 °C a dopečeme 45 minut. Vyklopíme z formy a pečeme ještě 15 – 30 minut. Hotový chléb zní na poklep dutě.

 

Zdroj: Apetit