Bramborové bulky
300 g vařených, vychladlých, vidličkou pomačkaných brambor
150 ml mléka
3 PL oleje
1 ČL citrónové šťávy
300 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
75 g chlebové žitné mouky
75 g chlebové pšeničné mouky
2 ČL soli
špetka cukru
1/2 čerstvých kvasnic nebo 2 ČL sušených kvasnic
1/2 prášku do pečiva
1 ČL koření Gyros
1 ČL mletého kmínu
1/2 ČL sušeného česneku
1 PL sekané pažitky
1 PL Solamylu
1 vejce rozšlehat -1/2 vylít do těsta a do druhé půlky přidat 2 ČL oleje a použít na potření bulek
Vše vložíme do pekárny a zapneme program Těsto. Při hnětení ohlídáme a případně dosypeme trochu mouky je-li těsto moc řídké. Vyklopíme na pomoučený vál a tvarujeme bulky, housky, rohlíky... Dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vejcem s olejem, posypeme semínky a necháme kynout asi 1/2 hodiny na plechu. Pečeme na 180°C asi 15 - 20 minut.