Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborové bulky

3. 2. 2016

 

300 g vařených, vychladlých, vidličkou pomačkaných brambor

150 ml mléka

3 PL oleje

1 ČL citrónové šťávy

300 g hladké mouky

100 g polohrubé mouky

75 g chlebové žitné mouky

75 g chlebové pšeničné mouky

2 ČL soli

špetka cukru

1/2 čerstvých kvasnic nebo 2 ČL sušených kvasnic

1/2 prášku do pečiva

1 ČL koření Gyros

1 ČL mletého kmínu

1/2 ČL sušeného česneku

1 PL sekané pažitky

1 PL Solamylu

1 vejce rozšlehat -1/2 vylít do těsta a do druhé půlky přidat 2 ČL oleje a použít na potření bulek

 

Vše vložíme do pekárny a zapneme program Těsto. Při hnětení ohlídáme a případně dosypeme trochu mouky je-li těsto moc řídké. Vyklopíme na pomoučený vál a tvarujeme bulky, housky, rohlíky... Dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vejcem s olejem, posypeme semínky a necháme kynout asi 1/2 hodiny na plechu. Pečeme na 180°C asi 15 - 20 minut.

 

bramborove_bulky.jpg