Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bagely

3. 2. 2016

 

 

2 ČL sušeného droždí

1 ½ PL krupicového cukru

350 ml vody

500 g hladké mouky

1 ½ ČL soli

 

Droždí, cukr a 100 ml vody necháme 5 minut stát. Smícháme mouku se solí, uděláme důlek a přilijeme droždí. Přilijeme zbytek vody a vypracujeme pevné těsto, které hněteme asi 10 minut na vále. Těsto vložíme do lehce vymazané nádoby a necháme asi hodinu kynout. Stlačíme pěstí a necháme 10 minut odpočnout. Rozdělíme na 8 kousků. Vytvarujeme koule a palce uděláme uprostřed otvor. Bagely přendáme na olejem vymazaný plech. Zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme 10 minut odpočnout. V kastrolku bagely po třech povaříme asi ½ minuty z každé strany. Okapané přendáme na lehce vymazaný plech a pečeme asi 20 minut na 200 °C dozlatova.

 

bagely.jpg