Anglické pletýnky
300 ml vody
150 ml jogurtu
1 vejce
270 g polohrubé mouky
100 g chlebové žitné mouky
150 g plnohodnotné (nebo chlebové pšeničné mouky)
100 g celozrnné pšeničné mouky
1 PL sušené kaše bramborové
2 PL lněných semínek
1 ČL koření na americké brambory
1 ČL cukru
2 ČL soli
2 ČL sušeného droždí nebo ½ čerstvých kvasnic
Suroviny vložíme do pekárny a zapneme na program Příprava těsta.Je nutno při míchání těsta ohlídat a přisypat trochu mouky.Po vykynutí těsta rozdělíme a upleteme pletýnky. Necháme na plechu s pečícím papírem kynout pod utěrkou asi 40 minut. Potřeme vejcem s mlékem a posypeme nakrájenou anglickou, petrželkou a nastrouhaným sýrem. Pečeme na 180°C asi 15 minut.
Zdroj: www.domacipekarny.dama.cz