Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anglické pletýnky

3. 2. 2016

 

300 ml vody

150 ml jogurtu

1 vejce

270 g polohrubé mouky

100 g chlebové žitné mouky

150 g plnohodnotné (nebo chlebové pšeničné mouky)

100 g celozrnné pšeničné mouky

1 PL sušené kaše bramborové

2 PL lněných semínek

1 ČL koření na americké brambory

1 ČL cukru

2 ČL soli

2 ČL sušeného droždí nebo ½ čerstvých kvasnic

 

Suroviny vložíme do pekárny a zapneme na program Příprava těsta.Je nutno při míchání těsta ohlídat a přisypat trochu mouky.Po vykynutí těsta rozdělíme a upleteme pletýnky. Necháme na plechu s pečícím papírem kynout pod utěrkou asi 40 minut. Potřeme vejcem s mlékem a posypeme nakrájenou anglickou, petrželkou a nastrouhaným sýrem. Pečeme na 180°C asi 15 minut.

 

Zdroj: www.domacipekarny.dama.cz