Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perník

2. 2. 2016

 

5 vajec

½ kg cukru moučky

½ lžíce koření (hřebíček, anýz, nové koření, badyán…)

1 lžička sody

Citrónová kůra

8 lžic vlažného medu

80 – 100 dkg mouky hladké

 

Vše smíchat, vykrajovat, péct na pečícím papíru, natřít po vytažení z trouby bílkem, zdobit můžeme půlkami mandlí, vlašskými ořechy, semínky, kandovaným ovocem nebo bílkovou polevou (1 bílek, 20 dkg cukru moučky - přesáté, pár kapek citronové šťávy = vyšlehat)

 

Zdroj: Hana Sodomková

 

pernik.jpg

 

 

 

 

   

 

 

 

Velikonoční perník  

 

pernik_vel_08.jpg    pernik_vel_09.jpg