Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborový guláš s červenou čočkou

2 lžíce oleje

1 cibule

700 g brambor

4 mrkve

2 petržele

2 stroužky česneku

2 lžíce červené kari pasty (případně jen lžička kari koření)

1 litr zeleninového vývaru

100 g červené čočky

sůl

jogurt

 

Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na oleji, přidáme oloupané a nakrájené brambory, mrkev nakrájenou na kolečka a petržel a později i česnek. Opékáme 7 minut, aby vše lehce zezlátlo. Přidáme kari, promícháme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, snížíme plamen a přiklopené dusíme 20 minut. Vsypeme čočku a vaříme 10 - 15 minut, aby změkla a guláš zhoustl. Dochutíme solí a podáváme s kopečkem jogurtu.

 

Zdroj: Albert 4/2012

 

brgulas_s_cervenou_cockou.jpg